Currently @ menneske.org  ::  Compendium  ::  Business blog  ::  Personal blog  ::  Gallery  ::  by Svein-Magnus Sørensen
Corner

Norwegian Archives


All entires posted in the Norwegian category.


Tags: chocolate, google, maps, oslo December 4, 2008 Sjokolade i Oslo

Google Maps logoEtter å ha lest innleggene mine om fin sjokolade får nok noen lyst å utforske mer enn kun det du finner på nærbutikken. De fleste store byene i Norge har en rekke butikker med et noe mer ekslusivt utvalg i sjokoladehyllene, men det er ikke alltid så lett å finne ut hvilke dette er eller hvor dem ligger. I Bergen har man for eksempel Moliere, mens i Trondheim er Sjokoladebutikken ved Nova Kino verdt å merke seg. Det er nok også en andre butikker som fører god sjokolade i disse byene, men jeg har dessverre ikke noen komplett oversikt over disse, men det finnes fortsatt håp hos den interaktive websiden ChocoMap. Her kan man søke opp sjokoladebutikker i hele verden, og selvfølgelig registrere de man selv kjenner til. Litt synd er det derfor at ChocoMap ikke har registert så mange sjokoladebutikker i Norge, og per dags dato ingen i Oslo (!).

Akkurat det siste er litt merkelig, for etterhvert som jeg har blitt godt kjent med sjokolademarkedet i Oslo har jeg funnet en rekke gode butikker her, fler enn i de fleste andre Norske byer. Dette illustreres godt ved denne fristende artikkelserien hos Oslopuls om de mange sjokoladebutikkene som finnes i byen. Jeg går derfor med planer om å registrere disse på ChocoMap når jeg får tid, men travel som jeg er blir det nok ikke med det første. Enn så lenge får jeg derfor nøye meg med å anbefale mitt eget kart hos Google Maps som heter "Sjokolade i Oslo". Dette kartet har en oversikt over så godt som alle forretninger og kafeer i byen som jeg vet at fører god sjokolade, så jeg håper dette kan være en super ressurs for de som befinner seg i Oslo og lurer på hvor de kan kjøpe seg noe ekstra godt. Merk dog at dette ikke er noe jeg har brukt mye tid på, så det er helt sikkert både butikker som mangler og andre feil på kartet. Jeg blir derfor veldig glad hvis du sier ifra til meg om de feilene du finner, eller best av alt om du har lyst å hjelpe til med å vedlikeholde kartet!

Samtidig vil jeg også nevne et annet kart jeg har laget: "Aktiviteter rundt Bygdøy & Skøyen" som er en oversikt over alle matbutikker, restauranter og andre steder som kan være interessante for beboere langs Karenslyst Allè og andre som ofte befinner seg i dette området. Håper dette også kan være til nytte for noen :-)

Posted by Svein-Magnus Sørensen at 18:47 | Comments (1)

Bookmark/Share Email this Reddit Digg! Stumble! Technorati Facebook Linkedin del.icio.us Ma.gnolia GoogleTags: agile, dataforeningen, project, ps2000, scrum November 12, 2008 Smidig utvikling med PS2000

EvolutionPå et nettverksmøte i kveld lanserte Dataforeningen offisielt en ny veileder (PDF) for hvordan man kan kombinere smidig systemutvikling med bransjestandard PS2000-kontrakter for iterative utviklingsprosesser. Denne er utarbeidet i Faggruppen for Effektiv Programvareutvikling av et team som har inkludert deltakere fra både kundesiden, leverandørsiden og rådgiversiden, representert ved blant annet Bekk, Computas, Conceptos, Promis, Forsvaret, Lånekassen, NAV og andre selskaper. Møtet bestod av presentasjoner av nyvinningene i veilederen sett fra synspunktene til alle tre deltakende grupper, samt en åpen debatt om fordeler og ulemper ved bruk av smidige metoder i forhold til prosjektvilkår og kontraktsforpliktelser. Som kan forventes var Forsvaret som et konservativt statlig organ noe skeptiske til å slippe bruken av smidige metoder fri av frykt for å miste kontrollen, mens konsulentbransjen er svært opptatte av å kunne benytte de beste tilgjengelige arbeidsmetodikkene for å kunne levere bedre løsninger til sine kunder.

Veilederen er delvis delvis basert på pilot-erfaringene som er gjort i MATS-prosjektet der jeg selv har arbeidet i snart to år, hvor et stort team fra Computas arbeider med å utvikle et nytt enhetlig fagsystem for Mattilsynet. Avtalegrunnlaget for prosjektet er en standard PS2000-kontrakt hvor kunde og leverandør i fellesskap og med stor suksess har gått over til å benytte Scrum som arbeidsmetodikk for alle deler av prosjektet. I løpet av denne prosessen har mange erfaringer og tanker dannet seg her og på andre prosjekter rundt emnet smidig PS2000, og disse har blitt løpende presentert på en rekke konferanser, inkludert Smidig, Prosjekt og JavaZone, samt på andre møter og seminarer.

Mine erfaringer fra dette og andre utviklingsprosjekter levner ingen tvil om at smidige og post-smidige metoder er veien å gå for å oppnå høyere kvalitet, måloppnåelse og effektivitet i de fleste typer utviklingsprosjekter. Sammenlignet med fossefall og andre tidligere metoder som i stor grad er basert på 'intelligent design' er smidige metoder mer Darwinistiske i sin tilnærming til problemene som skal løses. Dette gir systemutviklingen en mer naturlig flyt mot å oppfylle systemets faktiske krav og bruksområder, framfor å være begrenset til de løsningene man klarer å forutse på forhånd. Dette er virkelig et stort steg videre for systemutvikling som en prosess, og ennå har vi ikke engang begynt å snakke om automatisk programmering... :-)

Posted by Svein-Magnus Sørensen at 22:18

Bookmark/Share Email this Reddit Digg! Stumble! Technorati Facebook Linkedin del.icio.us Ma.gnolia GoogleTags: blogging, readers, rss, site November 10, 2008 Blogging in Norwegian / Blogging på Norsk

Gol stave church in NorwayI have now created a separate category for Norwegian content to better facilitate meaningful writing and discussion about Norwegian matters and Norwegian national news on this blog. To aid readers who only desire to follow my entires in one of the languages I have also created separate singe-language Atom-feeds containing just the Norwegian or just the English entries for your feed-reading pleasure. These are available from the left-hand menu.

Norwegian:
Jeg har nå opprettet en egen kategori for Norsk innhold her på bloggen for å tilrettelegge bedre for innlegg og diskusjon rundt Norske emner og nyheter. For å hjelpe lesere som kun ønsker å følge innlegg på et av språkene har jeg også opprettet egne enkeltspråklige Atom-feeds som bare inneholder de Norske eller de Engelske innleggene mine. Disse er tilgjengelig fra venstre-menyen.

Posted by Svein-Magnus Sørensen at 12:12

Bookmark/Share Email this Reddit Digg! Stumble! Technorati Facebook Linkedin del.icio.us Ma.gnolia Google
Corner
Design and content by Svein-Magnus Sørensen. All rights reserved ©2002-2022

Slideshow from my life.